Car & minivan tours

----------

ŠARM STAROG GRADA DUBROVNIKA

Boat Tours
  • Polazak iz Kotora (07:00 ujutru)
  • Vožnja do Dubrovnika - 120 minuta
  • Posjeta starog grada Dubrovnik - (obilazak sa vodičem 90 minuta)
  • Samostalno istraživanje Dubrovnika - 120 minuta
  • Povratak u stari grad Perast - 120 minuta
  • Posjeta starog grada Perast i ostrvce Dama od Škrpjela - 60 minuta
  • Povratak u Kotor - 30 minuta

Posjetite Dubrovnik, najpoznatiju turističku atrakciju u ovom dijelu Evrope koja je pod zaštitom UNESCO-a. Ovdje se susrijeću istorija, mediteranski duh i čisti hedonizam. Za potpuni doživljaj zaustavljamo se u drevnom gradu Perastu i njegovom dragulju, mističnom ostrvu Gospe od Škrpjela na povratku.

Od Kotora ka Dubrovniku, idemo autoputem vrlo rano ujutru. Obavezno se pripremite, jer vas očekuje nevjerovatno putovanje. Kad prvi put zakoračite u drevni Dubrovnik, osjetićete posebnu energiju koja vas povezuje s njegovom istorijom. Sve u vezi Dubrovnika posjetioce ostavlja bez daha. Obilazak starog grada ispunjenog istorijskim znamenitostima, pogledom na more i obližnju tvrđavu zaista je potrebno vidjeti.

Dubrovnik je grad tvrđava. Njegovi zidovi su visoki 1940 metara i sastoje se od niza kula i bastiona koji su građeni negdje od 10. do 17. veka. Kula Minčeta, tvrđava Revelin, kompleks tvrđava sv. Ivana, tvrđava Bokar i tvrđava Lovrijenac nezaobilazni su. Što se tiče Straduna, glavne ulice ovog grada, naći ćete nepregledne zanimljive atrakcije.

U Dubrovniku ćete osjetiti čari njegove istorije kamo god krenuli. Grad je ispunjen palatama od kamena, starim crkvama, zvonicima, trgovima, renesansnim fontanama, muzejima i atraktivnim restoranima koji nude originalne mediteranske specijalitete. Neke od najimpresivnijih zgrada su kompleks Lazareti koji se sastoji od 20 sala, 5 dvorišta i 2 dvospratne kuće, palata Sponza na glavnom gradskom trgu i Knežev dvor.

U povratku putujemo oko Perasta, grada mira, kamenih palata i neverovatno lijepih pejzaža. Preko puta grada nalazi se ostrvo Gospe od Škrpjela kojem se može pristupiti brodom. Nakon uživanja u prelijepom pogledu na more i planine Kotor, spremni smo za povratak.

Stvari koje treba napomenuti:

Trajanje: 9 sati

Šta ponijeti: sunčane naočare, fotoaparat ili mobilni telefon, pasoš, kapu, jaknu, udobne cipele

Uključuje: WI-FI, bocu vode, prevoz automobilom ili mini kombijem, vodiča koji poznaje engleski jezik, licenciranog vozača, turističkog vodiča u Dubrovniku, ulaznicu za crkvu Gospe od Škrpjela

Ne uključuje: ostalo piće, hranu, prevoz brodom do ostrvca Gospa od Škrpjela

Walking Tour 9 sati

65€ / osoba

230€ / auto