Boat tours

----------

ISTORIJA PERASTA I OSTRVA

Boat Tours
  • Polazak iz Kotora (09:00, 12:00, 15:00)
  • Vožnja do ostrvca Gospe od Škrpjela - 20 minuta
  • Posjeta ostrvcu Gospe od Škrpjela - 30 minuta
  • Posjeta starom gradu Perast - 40 minuta
  • Povratak u Kotor - 20 minuta

Naše putovanje započinje u Kotoru. Poslije dvadeset minuta vožnje, stići ćemo do Gospe od Škrpjela, ostrvca koje je stvorio čovjek, gdje možete posjetiti crkvu i muzej.

Prema legendi, ostrvo su vjekovima pravili lokalni pomorci nakon što su 22. jula 1452. godine pronašli ikonu Bogorodice sa djetetom na stijeni u moru. Vremenom je ostrvo postepeno izranjalo iz mora. Trebalo je 100 godina da se izgradi ostrvo i još 100 da se dovrši crkva. Sada je Gospa od Škrpjela zaštitnica svih pomoraca koji dolaze u zaliv Boke.

Naša sljedeća stanica je Perast, stari grad smješten u neposrednoj blizini ostrva. Ovo mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, sa baroknom arhitekturom, istorijskim palatama, katoličkim crkvama i odbrambenim kulama, katapultiraće vaša čula u drevna vremena ovog mjesta.

 Tokom našeg četrdesetominutnog boravka imaćete priliku da istražite ovaj živopisni stari grad i uživate u obroku u nekom od lokalnih restorana.

Poslije toga vozićemo vas nazad do Kotora.

Stvari koje treba napomenuti:

Trajanje: 2 sata

Šta ponijeti: Sunčane naočare, kremu za sunčanje, mobilni telefon, kapu, fotoaparat, jaknu za hladno vrijeme

Uključuje: WI-FI, bocu vode, prevoz brodom, osiguranje, skipera sa licencom engleskog jezika

Ne uključuje: Ulaznicu za muzej Gospe od Škrpjela, preuzimanje gostiju brodom u Tivtu ili Hercegnovskom zalivu - na zahtjev

Walking Tour 2 sata

25€ / osoba

110€ / gliser