Boat tours

----------

DEGUSTACIJA MUŠLJI I VINA

Boat Tours
  • Polazak iz Kotora
  • Vožnja do Plave Špilje - 60 minuta
  • Ulaznice za nekadašnje podmorske tunele - 10 minuta
  • Panoramski pogled na ostrvo Mamula - 10 minuta
  • Kupanje u Plavoj Špilji - 45 minuta
  • Vožnja do ostrva Gospa od Škrpjela - 35 minuta
  • Posjeta ostrvu Gospa od Škrpjela - 20 minuta
  • Ručak na farmi dagnji ​​- 45 minuta
  • Vožnja do Kotora - 15 minuta

Naše glavno odredište biće Plava Špilja, jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Bokokotorskom zalivu. Naše putovanje do Plave Špilje takođe će biti veoma zanimljivo.

Tokom vožnje gliserom imaćete priliku da uživate u panoramskom pogledu na Perast, Gospu od Škrpjela, Tivat, Porto Montenegro i Herceg Novi.

Kratko ćemo se zaustaviti kako biste mogli da vidite ulaze u napuštene podmorske tunele, koje je izgradila Jugoslovenska vojska.

U Boki Kotorskoj postoje tri podmorske baze, a u bivšoj Jugoslaviji još 17 baza.

Dalje, uživaćete u panoramskom pogledu na Mamulu, malo ostrvo sa tvrđavom, koja je nekada bila koncentracioni logor u Drugom svjetskom ratu, smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv. Naš skiper će vam dati informacije o istoriji ovog ostrva. Tamo nećemo ići zbog tekućih radova na obnovi.

Nakon toga nastavljamo do Plave Špilje gdje možete uživati u kupanju i ronjenju.

Ovo mjesto, dostupno samo brodom, poznato je po kristalno čistoj vodi, pećini koja obavija plave vode i spokoju prirodnog okruženja.

Na povratku u Kotor posjetićemo dva mjesta. Prvo ćemo otići do ostrvca zvanog Gospa od Škrpjela, najposjećenijeg mjesta u Boki Kotorskoj.

Rimokatolička crkva Gospe od Škrpjela je najveća zgrada na ostrvcu; takođe ima muzej. Tu je i mala prodavnica suvenira u blizini crkve kao i svjetla za navigaciju na zapadnom kraju ostrva.

Nakon posjete veličanstvenoj crkvi / ostrvu Gospe od Škrpjela, naša glavna stanica biće privatna farma malih školjki na jugu okrenutom prema kotorskom zalivu, gdje ćete imati priliku da naučite o berbi školjki, vidite kako se one čiste i naučite kako da ih kuvate na crnogorski način.

Lokalno crno ili bijelo vino, zajedno sa svježim obrokom, učiniće ovaj jedinstveni doživljaj ručka onim kojeg ćete se rado sjećati u godinama koje dolaze.

Stvari koje treba napomenuti:

Trajanje: 4 sata

Šta ponijeti: Peškir, fotoaparat ili mobilni telefon, sunčane naočare, kapu, kremu za sunčanje, kupaći kostim, jaknu za hladno vrijeme

Uključuje: WI-FI, piće (pivo, voda, vino), ručak dagnje, masku za ronjenje, licenciranog skipera koji govori engleski jezik, osiguranje i prevoz brodom,

Ne uključuje: ostala pića, drugu hranu, ulaz u crkvu (1 evro po osobi)

Walking Tour 4 sata

430€ / gliser