Car & minivan tours

----------

LOVĆEN - SIMBOL CRNOGORSKE SLOBODE

Boat Tours
  • Polazak iz Kotora ili dogovorene tačke (08:30) 
  • Vožnja do nacionalnog parka Lovćen starim austrougarskim putem - 60 minuta
  • Panoramski pogled na Bokokotorski zaliv - 10 minuta
  • Dolazak i posjeta nacionalnom parku Lovćen i Njegoševom mauzoleju - 60 minuta
  • Vožnja do malog grada Cetinja - 20 minuta
  • Posjeta starom gradu Cetinju - 30 minuta
  • Vožnja do starog grada Budve - 30 minuta
  • Posjeta starom gradu Budva - 40 minuta
  • Povratak u Kotor - 20 minuta

Ovo uzbudljivo putovanje podrazumijeva posjetu nacionalnom parku Lovćen, istorijskom Cetinju i gradu Budvi. Panoramski pogled na Boku Kotorsku savršen je početak nezaboravne avanture. Putovanje austrougarskim putem prema Lovćenu i posjeta mauzoleju Njegoša prava su poslastica za sve turiste.

Ova jedinstvena tura započinje u Kotoru, prateći drevne puteve do Lovćena sa preko 25 uvojaka - oštrih zavoja. Prvo kratko zaustavljanje je panoramski pogled na Boku Kotorsku. Ovo uzbudljivo gledište na kojem se spajaju zemlja i nebo jedna je od najljepših znamenitosti na svijetu.

Nacionalni park Lovćen je naša sljedeća stanica. Ovaj simbol crnogorske slobode i junaštva, sa podosta pogleda na more, Skadarsko jezero i visoke planine, garantovano će vam pružiti jedinstveni vizuelni doživljaj. Vrhunac ove turneje je putovanje u mauzolej Petra Petrovića Njegoša, poznatog crnogorskog vladike, pjesnika i filozofa.

Nastavljajući našu avanturu, na kraju stižemo do Cetinja, istorijske prestonice Crne Gore, koja je poznata i kao Dolina bogova. Stara arhitektura i mnoge istorijske znamenitosti kandidati su za pokroviteljstvo Unesco-a. Cetinje je grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zaustavlja vrijeme i predstavlja stvarnu vremensku mašinu. Pored obilaznice grada, ovdje možete uživati i u ukusnim tradicionalnim jelima.

Zatim nas put vodi do Budve, turističke atrakcije gdje ćete dobiti priliku da uživate u razgledanju starog grada i tvrđave Svete Marije. Pogled sa popularne tvrđave uključuje ostrvo Sveti Nikola, Budvu i prelijepu plažu.

Stvari koje treba napomenuti:

Trajanje: 4,5 sati

Šta ponijeti: Fotoaparat, mobilni telefon, sunčane naočare, kapa, jakna

Uključuje: WI-FI, prevoz automobilom ili mini kombijem, osiguranje, vozača sa licencom za engleski jezik, bocu vode.

Ne uključuje: hranu, druga pića,ulaznicu u Nacionalnom Parku Lovcen i ulaznicu na Njegošev Mauzolej. 

Walking Tour 4,5 sati

55€ / osoba

140€ / auto